Recept
« Terug naar recepten
Heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen
PT25M
Heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen
Een heerlijk heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere tomatenbouillon met doperwtjes en kalkoen te bereiden
Succestip:
Voeg fijngesneden bleekselderij en gekookte rijst toe.
Verhit de olijfolie in een soeppan en laat hierin de sjalotjes en knoflook licht aanbakken. Voeg hier de tomaatstukjes aan toe en laat deze even meebakken.
Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon ca. 15 minuten op een laag vuur trekken.
Zeef de bouillon en zet het daarna weer terug op het vuur. Voeg vervolgens de kalkoenreepjes toe aan de bouillon en laat het geheel in ca. 5 minuten gaar worden. Voeg de ontvelde tomaatblokjes, doperwtjes en bieslook aan de bouillon toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.
Voeg fijngesneden bleekselderij en gekookte rijst toe.
Verhit de olijfolie in een soeppan en laat hierin de sjalotjes en knoflook licht aanbakken. Voeg hier de tomaatstukjes aan toe en laat deze even meebakken.
Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon ca. 15 minuten op een laag vuur trekken.
Zeef de bouillon en zet het daarna weer terug op het vuur. Voeg vervolgens de kalkoenreepjes toe aan de bouillon en laat het geheel in ca. 5 minuten gaar worden. Voeg de ontvelde tomaatblokjes, doperwtjes en bieslook aan de bouillon toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.