Recept
« Terug naar recepten
Herfstbestendige, pikante kip-goulash
PT90M
Herfstbestendige, pikante kip-goulash
Deze goulash is lekker pittig en kruidig van smaak. Doordat er kip in zit, is hij ook minder vet en toch erg lekker!
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Ferry, een vriend van me
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstbestendige, pikante kip-goulash te bereiden
Smelt de boter in de pan en bak hierin de kipblokjes lichtbruin aan. Haal uit de pan en even aparthouden.
Bak in het achtergebleven bakvocht de wortel, prei, bleekselderij, uien, knoflook, pepertje, paprikapoeder en komijn omscheppend aan tot het een heerlijke geur in je keuken verspreid.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak eventjes mee om te ontzuren, doe de kip terug in de pan en strooi er de bloem over, laat die ook even meebakken.
Blus af met de wijn en verkruimel het bouillonblokje erover en breng dit tegen de kook. Laat een uurtje op heel rustig vuur stoven, roer af en toe een keer door.
Strooi er tegen het einde van de stooftijd de bladselderij over, roer goed door en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. De pan kan op tafel, het genieten van een heerlijke stoofpot kan beginnen :o) Eet smakelijk!!
Bak in het achtergebleven bakvocht de wortel, prei, bleekselderij, uien, knoflook, pepertje, paprikapoeder en komijn omscheppend aan tot het een heerlijke geur in je keuken verspreid.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak eventjes mee om te ontzuren, doe de kip terug in de pan en strooi er de bloem over, laat die ook even meebakken.
Blus af met de wijn en verkruimel het bouillonblokje erover en breng dit tegen de kook. Laat een uurtje op heel rustig vuur stoven, roer af en toe een keer door.
Strooi er tegen het einde van de stooftijd de bladselderij over, roer goed door en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. De pan kan op tafel, het genieten van een heerlijke stoofpot kan beginnen :o) Eet smakelijk!!
Bobby zegt:
Ik heb wel wat andere ingredienten gebruikt. De bleekselderij heb ik vervangen door een rode paprika en wat champignons.
De volgende keer ga ik minder witte wijn gebruiken, ik zal dan 2,5dl wijn en 2,5dl water toevoegen. De witte wijn was namelijk wel goed te proeven.