Recept
« Terug naar recepten
Herfstsalade met warme geitenkaas
PT25M
Herfstsalade met warme geitenkaas
Een heerlijk herfstsalade met warme geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
AH Kookschrift eigen favorietrecept Trudy van Vondelen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstsalade met warme geitenkaas te bereiden
Rooster de walnoten met de olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de druiven. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in reepjes.
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas en bestrooi met tijm. Druppel de honing erover en een tl notenolie.
Bak de kaasbroodjes in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade.
Serveer met het brood.
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de druiven. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen, duw de laagjes los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in reepjes.
Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas en bestrooi met tijm. Druppel de honing erover en een tl notenolie.
Bak de kaasbroodjes in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade.
Serveer met het brood.