Recept
« Terug naar recepten
Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes
PT30M
Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes
Een heerlijk hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes te bereiden
Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie. Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen. 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken. Plakjes spek dun bestrijken met olie. Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen. Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken. Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren. Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sandra78 zegt:
deze spiesjes lijken me heerlijk en wil deze zeker gaan maken. Heeft u misschien een tip voor een lekkere saus erbij?
Dylan zegt: