Recept
« Terug naar recepten
Hertengoulash
PT75M
Hertengoulash
Een heerlijk hertengoulash recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertengoulash te bereiden
Bak het vlees in 1 el boter even aan in een hapjespan.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Fruit in een andere pan de ui en de resterende boter en roer de tomatenpuree door de gefruite ui.
Afblussen met de bouillon en de rode wijn.
Giet het mengsel bij het vlees en voeg de rozemarijn, jeneverbessen, laurier en kruisnagel toe.
Laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan gaar stoven.
Voor mager vlees van de achterbout 30-45 min.
Bak terwijl het vlees gaart, de dobbelsteentjes spek krokant en bak de plakjes champignons in een beetje van het spekvet.
Doe het spek bij de goulash, samen met de champignons, de bessengelei, zilveruitjes, piccalilly en de ontbijtkoek.
Laat alles samen nog even zachtjes sudderen tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus enigzins is gebonden.
Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel nog wat allesbinder als de saus nog iets te dun is.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Fruit in een andere pan de ui en de resterende boter en roer de tomatenpuree door de gefruite ui.
Afblussen met de bouillon en de rode wijn.
Giet het mengsel bij het vlees en voeg de rozemarijn, jeneverbessen, laurier en kruisnagel toe.
Laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan gaar stoven.
Voor mager vlees van de achterbout 30-45 min.
Bak terwijl het vlees gaart, de dobbelsteentjes spek krokant en bak de plakjes champignons in een beetje van het spekvet.
Doe het spek bij de goulash, samen met de champignons, de bessengelei, zilveruitjes, piccalilly en de ontbijtkoek.
Laat alles samen nog even zachtjes sudderen tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus enigzins is gebonden.
Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel nog wat allesbinder als de saus nog iets te dun is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
veronica foks zegt:
bertal zegt:
Leuk je reactie's, koken hoeft niet altijd moeilijk te zijn
succes verder :);)
m.v.g. Bert Allers
Marian van Noord zegt: