Recept
« Terug naar recepten
Hespengebraad met appels en peren
PT50M
Hespengebraad met appels en peren
Een heerlijk hespengebraad met appels en peren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hespengebraad met appels en peren te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het vlees met mosterd, bestrooi met zout en peper. Verwarm in een bakpan de olijfolie. Bak het vlees 5 minuten aan elke kant goudbruin. Zet apart. Bak de kwartjes appel en peer goud bruin. Zet apart. Blus de pan met ciderazijn. Voeg de honing toe en laat inkoken.
2. Plaats het vlees in een ovenschaal. Bestrooi met de tijm. Bak 15 minuten in de oven. Verdeel het fruit over de schaal. Bak nog 15 minuten.
3. Snijd het vlees in plakken. Voeg al roerend de Luikse siroop toe aan de saus. Verdeel het vlees en het fruit over de borden. Garneer met een schepje saus. Bestrooi met roze peper.
2. Plaats het vlees in een ovenschaal. Bestrooi met de tijm. Bak 15 minuten in de oven. Verdeel het fruit over de schaal. Bak nog 15 minuten.
3. Snijd het vlees in plakken. Voeg al roerend de Luikse siroop toe aan de saus. Verdeel het vlees en het fruit over de borden. Garneer met een schepje saus. Bestrooi met roze peper.