KookJij

Hespenrolletjes met kaassaus

Een heerlijk hespenrolletjes met kaassaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hespenrolletjes met kaassaus te bereiden

Stoof witloof beetgaar aan in een beetje boter.
Rol het witloof in de hesp.
Laat de boter smelten en voeg de bloem al roerend toe. De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat, voeg de kaas en hespblokjes toe, roer goed.
Leg de hespenrolletjes in een vuurvaste schotel verdeel de kaassaus erover bestrooi met chapelure en de blokjes boter , zet in een voorverwarmde oven op 180°C en laat ± 20 min. bakken.
Serveer zeer warm met aardappelen naar keuze.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo september 2011.
Klik op foto om te vergroten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Fijn om te horen hier vechten ze meestal om het laatste uit de schotel te halen. XXX:);):p
Anna

Anna zegt:
We hebben gesmuld!! Lekker met aardappelpuree!
XX:D:D