Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo september 2011.
Klik op foto om te vergroten
Recept
« Terug naar recepten
Hespenrolletjes met kaassaus
PT40M
Hespenrolletjes met kaassaus
Een heerlijk hespenrolletjes met kaassaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hespenrolletjes met kaassaus te bereiden
Stoof witloof beetgaar aan in een beetje boter.
Rol het witloof in de hesp.
Laat de boter smelten en voeg de bloem al roerend toe. De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat, voeg de kaas en hespblokjes toe, roer goed.
Leg de hespenrolletjes in een vuurvaste schotel verdeel de kaassaus erover bestrooi met chapelure en de blokjes boter , zet in een voorverwarmde oven op 180°C en laat ± 20 min. bakken.
Serveer zeer warm met aardappelen naar keuze.
Rol het witloof in de hesp.
Laat de boter smelten en voeg de bloem al roerend toe. De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat, voeg de kaas en hespblokjes toe, roer goed.
Leg de hespenrolletjes in een vuurvaste schotel verdeel de kaassaus erover bestrooi met chapelure en de blokjes boter , zet in een voorverwarmde oven op 180°C en laat ± 20 min. bakken.
Serveer zeer warm met aardappelen naar keuze.
derbyke zegt: