Recept
« Terug naar recepten
Het hapje van de zuiper
PT60M
Het hapje van de zuiper
Een heerlijk het hapje van de zuiper recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erik Porsul
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kir' Antonia Molivos, Lesvos
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Het hapje van de zuiper te bereiden
Sla het smalle deel van de haasjes naar het midden zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Bak de haasjes rondom in de boter snel en kort bruin. Haal de haasjes uit de pan en verdeel deze in de ovenschaal en zet het vuur lager. Voeg het bouillonpoeder en de zwarte peper bij de boter onder voortdurend roeren totdat een min of meer geheel ontstaat. Verdeel deze massa over de haasjes. Dit kan al ruim van tevoren gedaan worden, en kan tot het moment van verdere bereiding afgedket in de koelkast bewaard worden. Lekker handig als je niet de hele tijd in de keuken staat en liever bij je lief of gasten bent.
Verwarm de oven voor tot 220 -250 graden .
Klop de eieren enigszins op met de witte peper en vouw de yoghurt erdoorheen en giet de saus over het vlees, en zet het in de oven. 10 à 15 minuten later eruit, en:
Snijd de helft van de rode paprika in ringen, en zet dit afgedekt weg. Snijd de helft van de rode paprika in ringen, en zet dit afgedekt weg.
Verwarm de oven voor tot 220 -250 graden .
Klop de eieren enigszins op met de witte peper en vouw de yoghurt erdoorheen en giet de saus over het vlees, en zet het in de oven. 10 à 15 minuten later eruit, en:
Snijd de helft van de rode paprika in ringen, en zet dit afgedekt weg. Snijd de helft van de rode paprika in ringen, en zet dit afgedekt weg.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
asterix zegt:
derbyke zegt:
asterix zegt:
Eet smmakkellijkk!! Grtjs, Erik * ;):p:D
asterix zegt:
Met de prikkertjes ze tje de haasjes nadat je ze hebt omgevouwen vast, en de paprika komt door een 'glitch' in mijn computer of de server. Gewoon negeren, dus! Natuurlijk kun je er rauwe paprika bij geven, dat is altijd lekker. Een Griekse salade, harde vers gebakken broodjes en/of gebakken aardappeltjes met zout, knoflookpoeder en oregano horen er eigenlijk wèl bij!! Eet sakkellijk!!! ;):p:D
Willemien uit Canada zegt:
Waar heb je de prikkertjes voor nodig en ook de rode paprika moet je die er rauw bij eten of moet je die in de oven mee bakken.Het lijkt ons erg lekker.:p:p
asterix zegt:
Sorry voor het koeterwaals in de titel! Ik dacht: 'Schrijf het in het Grieks!', maar kennelijk kan de site dat niet aan. De Griekse naam in onze belettering is: BEKRI MEZZE. (Ik zie nu net dat het kopje 'Bereiding' het wèl kan handlen (weet ik dan voor de volgende keer).) Maak hem wel opnieuw, want er is nog meer misgegaan, zie ik. Toch eet smakelijk, Erik :(
derbyke zegt: