Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem met in stroop gebakken spekjes
PT45M
Hete bliksem met in stroop gebakken spekjes
Een heerlijk hete bliksem met in stroop gebakken spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hete bliksem met in stroop gebakken spekjes te bereiden
Schil de aardappelen en de appels en snijd ze in vieren. Leg de aardappelen onder in de pan en leg er de appels op. Voeg 1 dl water en zout naar smaak toe. Kook het geheel in 30 minuten tot alles gaar is. Giet het vocht af en bewaar dit.
Stamp de aardappelen en appels, voeg de boter toe en zoveel kookvocht tot een smeuïge stamppot ontstaat.
Bak ondertussen de spekreepjes met wat zout uit en roer er op het laatst de Frutesse Maestrichter stroop door. Serveer direct.
Stamp de aardappelen en appels, voeg de boter toe en zoveel kookvocht tot een smeuïge stamppot ontstaat.
Bak ondertussen de spekreepjes met wat zout uit en roer er op het laatst de Frutesse Maestrichter stroop door. Serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Even een vraagje,hoeveel is 'flink wat' voor bij die marinade?
Layla zegt: