KookJij

Hete bliksem met in stroop gebakken spekjes

Een heerlijk hete bliksem met in stroop gebakken spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Frutesse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete bliksem met in stroop gebakken spekjes te bereiden

Schil de aardappelen en de appels en snijd ze in vieren. Leg de aardappelen onder in de pan en leg er de appels op. Voeg 1 dl water en zout naar smaak toe. Kook het geheel in 30 minuten tot alles gaar is. Giet het vocht af en bewaar dit.

Stamp de aardappelen en appels, voeg de boter toe en zoveel kookvocht tot een smeuïge stamppot ontstaat.

Bak ondertussen de spekreepjes met wat zout uit en roer er op het laatst de Frutesse Maestrichter stroop door. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Layla

Layla zegt:
Voor de saus uit het recept voor konijn bij de 'opmerking' worden twee goeie eetlepels stroop gebruikt. Het recept heb ik ook hier op de website staan (http://www.kookjij.nl/recept-knien-in-t-zoer-op-maestrichtse-wijze-konijn).
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Mooi op tijd Layla, voordat ik aan m`n appel-kaneelstroop ga beginnen. Dan doe ik er nu meteen ook maar een tros druiven bij.
Even een vraagje,hoeveel is 'flink wat' voor bij die marinade?