KookJij

Hete bliksem

Een heerlijk hete bliksem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3-4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete bliksem te bereiden

De appels schillen, de klokhuizen verwijderen en in parten snijden. In een magnetronschaal met een scheut water 5 minuten 750W in de magnetron laten koken. Even goed omroeren en nog eens een paar minuten in de magnetron opkoken. Met een staafmixer tot een groffe moes pureren. Suiker en kaneel naar smaak toevoegen. Laten afkoelen
De spekblokjes klein snijden en aanbakken totdat ze lichtbruin zijn geworden.

De aardappels schillen en in blokjes snijden. Gaarkoken en met een vork grof pletten.
Een ovenschaal invetten en tweederde van de aardappels onderin leggen. Hierop de spekjes met het spekvet verdelen. Appelmoes erop en daarop de overgebleven aardappelblokjes verdelen. Een beetje paneermeel erover heen. Nog een paar blokjes boter bovenop en gedurende 15 minuten in een 200°C voorverwarmde oven plaatsen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

svermaut

svermaut zegt:
TNX @present en @apu voor de suggesties. Zeker en vast het proberen waard!
present

present zegt:
In plaats van appelmoes is zoete armgaard( stoofappel) of wat jonagold en elstar veel lekkerder ook lekker met mini balletjes gehakt erdoor of bacon reepjes:p
apu

apu zegt:
Heerlijk recept, maar veel lekkerder met stukjes verse appel! Gewoon blokjes van snijden en door de puree roeren ;):p:p
Annette

Annette zegt:
Ja inderdaad die appels waren juist zo super voor het 'hete' idee, maar dit recept lijkt mij overigens zeer geschikt om er stukken appel bij te doen!;)
boris

boris zegt:
Ik was erg benieuwd naar dit recept: "hete blksem"aten wij vroeger thuis, maar dat was met aardappelen, appels en stroop (volgens mij. Was wel heel erg lekker! :p:p
Liske

Liske zegt:
Wat is er nou makkelijker en sneller dan koken in de magnetron. Ik kook er volledige maaltijden in, waarom zou dat niet gaan, Piet?
Tania

Tania zegt:
Beetje met je tijd meegaan Piet. Niet in de jaren '90 blijven hangen. Voor veel mensen is het koken in de magnetron een uitkomst.
piet

piet zegt:
Wanneer men aardappels met een staafmixer molesteerd maakt men behangplaksel. Overgens, koken doe je niet in een magnetron :(