Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem
PT50M
Hete bliksem
Een heerlijk hete bliksem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem te bereiden
De appels schillen, de klokhuizen verwijderen en in parten snijden. In een magnetronschaal met een scheut water 5 minuten 750W in de magnetron laten koken. Even goed omroeren en nog eens een paar minuten in de magnetron opkoken. Met een staafmixer tot een groffe moes pureren. Suiker en kaneel naar smaak toevoegen. Laten afkoelen
De spekblokjes klein snijden en aanbakken totdat ze lichtbruin zijn geworden.
De aardappels schillen en in blokjes snijden. Gaarkoken en met een vork grof pletten.
Een ovenschaal invetten en tweederde van de aardappels onderin leggen. Hierop de spekjes met het spekvet verdelen. Appelmoes erop en daarop de overgebleven aardappelblokjes verdelen. Een beetje paneermeel erover heen. Nog een paar blokjes boter bovenop en gedurende 15 minuten in een 200°C voorverwarmde oven plaatsen.
De spekblokjes klein snijden en aanbakken totdat ze lichtbruin zijn geworden.
De aardappels schillen en in blokjes snijden. Gaarkoken en met een vork grof pletten.
Een ovenschaal invetten en tweederde van de aardappels onderin leggen. Hierop de spekjes met het spekvet verdelen. Appelmoes erop en daarop de overgebleven aardappelblokjes verdelen. Een beetje paneermeel erover heen. Nog een paar blokjes boter bovenop en gedurende 15 minuten in een 200°C voorverwarmde oven plaatsen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
present zegt:
apu zegt:
Annette zegt:
boris zegt:
Liske zegt:
svermaut zegt: