Recept
« Terug naar recepten
Hete kip
PT60M
Hete kip
Een heerlijk hete kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Hermans
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Gambia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete kip te bereiden
Wrijf de bouten in met peper en zout en schroei deze in de hete slaolie snel dicht.
Als de bouten mooi bruin zijn haal je ze uit de pan en voeg je de tomatenpuree en de sambal toe.
Roer dit zo lang tot er een egale massa is ontstaan en voeg de palmolie toe (wordt in Afrika gebruikt als bindmiddel).
Laat het op een zeer laag pitje zachtjes pruttelen en bedruip af en toe met het vocht. Zodra de massa vocht toeneemt is de hete kip gaar.
Smakelijk!
Als de bouten mooi bruin zijn haal je ze uit de pan en voeg je de tomatenpuree en de sambal toe.
Roer dit zo lang tot er een egale massa is ontstaan en voeg de palmolie toe (wordt in Afrika gebruikt als bindmiddel).
Laat het op een zeer laag pitje zachtjes pruttelen en bedruip af en toe met het vocht. Zodra de massa vocht toeneemt is de hete kip gaar.
Smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
gea zegt:
gea zegt:
angela zegt:
Serehstengel is citroengras....
netgat zegt:
Groetjes Gerrit.;)
bmpronk zegt:
ik denk dat het zeker zachter wordt door de suiker hoor,ooit een recept gemaakt met een pond peper,een pond knoflook,een pond gember ed,daar ging ook heel veel suiker en azijn in en het was niet meer scherp
mia7 zegt:
Lisa zegt:
Yvonne Walravens zegt:
djmagich zegt:
Harry Löhr
KookJij.nl
tortie zegt: