KookJij

Hete makreel

Een heerlijk hete makreel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 a 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete makreel te bereiden

Lekker makkelijk.
Uien en knoflook fruiten, toevoegen sambal, trassi, suiker,tomatenpuree en tomaten blokjes en even laten pruttelen.
Ondertussen makreel ontdoen van vel en graat en toevoegen aan tomaten prut.
Lekker met rijst kroepoek en een frisse salade bv. komkommer of atjar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Coen Lievaart

Coen Lievaart zegt:
Verrassend lekker. Pandanrijst is ideale combi.
Anna

Anna zegt:
hoi Ineke,
Gisteren klaargemaakt, zoon en man (en ik) hebben gesmuld, we hebben de rijst vervangen door stokbrood (op verzoek van zoonlief), gelukkig hadden we vandaag nog over, heerlijk!!:)
ineke

ineke zegt:
hallo Anna.
Ik gebruik hiervoor gerookte makreel, een scheutje ketjap erin is ook lekker.
groetjes Ineke:p
Anna

Anna zegt:
Hoi Ineke,

Gebruik je voor dit gerecht verse makreel of gerookte?
Groet,
Anna.