Recept
« Terug naar recepten
Hoedjes van shiitake met een kwarteleitje op tomatenjam
PT45M
Hoedjes van shiitake met een kwarteleitje op tomatenjam
Een heerlijk hoedjes van shiitake met een kwarteleitje op tomatenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Amuses
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoedjes van shiitake met een kwarteleitje op tomatenjam te bereiden
Verwijder de steeltjes van de shiitakes.
Stoof de hoedjes heel even in geklaarde boter.
Stoof ongepelde tomaten met wat kristalsuiker en een teentje knoflook in olijfolie.
Laat de tomaten stoven tot al het vocht is verdampt en kruid met een snuifje zout.
Wrijf de massa door een fijne zeef.
Bak de kwarteleitjes zoals een spiegelei in geklaarde boter.
Steek ze uit met een ronde vorm.
Schik de gestoofde paddestoelen omgekeerd op een bord.
Beleg de shiitakes met wat tomatenjam en een kwarteleitje.
Werk af met wat nootmuskaat.
Stoof de hoedjes heel even in geklaarde boter.
Stoof ongepelde tomaten met wat kristalsuiker en een teentje knoflook in olijfolie.
Laat de tomaten stoven tot al het vocht is verdampt en kruid met een snuifje zout.
Wrijf de massa door een fijne zeef.
Bak de kwarteleitjes zoals een spiegelei in geklaarde boter.
Steek ze uit met een ronde vorm.
Schik de gestoofde paddestoelen omgekeerd op een bord.
Beleg de shiitakes met wat tomatenjam en een kwarteleitje.
Werk af met wat nootmuskaat.
j.aarns zegt:
Ga dit van de week maken!;) Groetjes Jose Aarns