Recept
« Terug naar recepten
Hoevekip in wijnsaus
PT65M
Hoevekip in wijnsaus
Een heerlijk hoevekip in wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hoevekip in wijnsaus te bereiden
1. Pel en snipper de ui fijn. Wrijf of borstel de champignons schoon, halveer ze of snij ze in niet te fijne plakjes.
2. Braad de gekruide stukken kip rondom aan op een hevig vuur, in een beetje boter en/of olie. Haal ze uit de pan en hou warm.
3. Fruit in dezelfde pan de uisnippers glazig. Strooi er de bloem bij en schep goed om.
4. Leg er de kip weer bij. Giet er de cognac over en flambeer.
5. Voeg er de wijn en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 30 tot 45 minuten sudderen tegen de kook aan, tot de kip bijna gaar is.
6. Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe. Laat nog 5 minuten stoven.
7. Kruid met peper en zout. Haal het kruidentuiltje eruit. Serveer met een takje tijm.
8. Lekker met gebakken aardappelen.
2. Braad de gekruide stukken kip rondom aan op een hevig vuur, in een beetje boter en/of olie. Haal ze uit de pan en hou warm.
3. Fruit in dezelfde pan de uisnippers glazig. Strooi er de bloem bij en schep goed om.
4. Leg er de kip weer bij. Giet er de cognac over en flambeer.
5. Voeg er de wijn en het kruidentuiltje aan toe. Dek af en laat 30 tot 45 minuten sudderen tegen de kook aan, tot de kip bijna gaar is.
6. Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe. Laat nog 5 minuten stoven.
7. Kruid met peper en zout. Haal het kruidentuiltje eruit. Serveer met een takje tijm.
8. Lekker met gebakken aardappelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Sjourd Janssen zegt:
Of een echte Franse kip deze zijn bij A.H. te koop.
Ik hoop dat jullie hiermee geholpen zijn en wat de chocolade/pandanflensjes betreft, vanaf maandag kunnen jullie het recept verwachten.
Tot dan allemaal
Sjourd Janssen zegt:
Je kunt i.p.v. hoeve kip ook een Mechelse koekoek nemen. Dit ras kan wel 3 tot 4 kilo wegen, de hen, de haan kan een kilotje meer wegen. Ik heb me voorgenomen voortaan dit ras te nemen voor een Coq au Vin en geen opgeblazen kuiken.
Een hoeven kip is in feite een scharrel kip die bij de boer rond scharrelt maar zeker geen maiskip.
Tot een andere keer maar weer,
netgat zegt:
netgat zegt: