Recept
« Terug naar recepten
Hollandse kaassalade ( zie opm )
PT30M
Hollandse kaassalade ( zie opm )
Een heerlijk hollandse kaassalade ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse kaassalade ( zie opm ) te bereiden
Kook de wijn en port in tot de helft, roer de perensiroop hierdoor en laat de saus afkoelen.
Snijd alle kazen in dikke julienne.
Snij het kapje van de peer, schil het restant en snijd het vruchtvlees eveneens julienne.
Was de rucola en snijd de rettich in dunne plakjes.
Schik de kaas dakpansgewijs op de borden.
Breng de gesneden peer weer enigzins terug in de eigen vorm.
Garneer met rucola en rettich en sprenkel de saus speels rond het gerecht.
Snijd alle kazen in dikke julienne.
Snij het kapje van de peer, schil het restant en snijd het vruchtvlees eveneens julienne.
Was de rucola en snijd de rettich in dunne plakjes.
Schik de kaas dakpansgewijs op de borden.
Breng de gesneden peer weer enigzins terug in de eigen vorm.
Garneer met rucola en rettich en sprenkel de saus speels rond het gerecht.