Recept
« Terug naar recepten
Hollandse kabeljauwfilet met taugé (zie opm)
PT45M
Hollandse kabeljauwfilet met taugé (zie opm)
Een heerlijk hollandse kabeljauwfilet met taugé (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse kabeljauwfilet met taugé (zie opm) te bereiden
Bereiding:
Voor de gefrituurde prei:
Snijd het wit van de prei in stukjes van ongeveer 6 cm en snijd deze in de lengte middendoor.
Snijd er dan fijne dunne sliertjes van.
Was de prei en droog daarna goed.
Doe de prei in kleine beetjes in een frituurpan of wok en laat mooi goudbruin frituren.
Laat uitdruipen op een stukje keukenpapier en een beetje zout erover strooien.
Voor de limoensabayon:
Laat 250 gram van de boter smelten en schenk het “heldere” gedeelte ervan in een bakje.
Doe in een kleine steelpan de eierdooiers, limoensap en visfond plus wat peper en zout.
Zet het pannetje in een kom met water dat tegen de kook aan is, en klop het mengsel met een garde tot de eierdooiers gaar zijn ( de dooiers mogen niet koken).
Voeg nu al kloppende druppelsgewijs het heldere gedeelte van de boter toe en bewaar de sabayon op een warme plek.
Bak de stukjes kabeljauw, met wat zout en peper, goudbruin in weinig boter.
Stoof in een pannetje met een beetje water en een klontje boter de taugé en lamsoren.
Serveren:
Drapeer als de kabeljauw bijna gaar is de taugé en lamsoren op de borden.
Leg de inmiddels gare stukjes kabeljauw erbovenop en schenk met een lepel de sabayon om het gerechtje heen.
Leg op de kabeljauw wat gefrituurde prei.
Voor de gefrituurde prei:
Snijd het wit van de prei in stukjes van ongeveer 6 cm en snijd deze in de lengte middendoor.
Snijd er dan fijne dunne sliertjes van.
Was de prei en droog daarna goed.
Doe de prei in kleine beetjes in een frituurpan of wok en laat mooi goudbruin frituren.
Laat uitdruipen op een stukje keukenpapier en een beetje zout erover strooien.
Voor de limoensabayon:
Laat 250 gram van de boter smelten en schenk het “heldere” gedeelte ervan in een bakje.
Doe in een kleine steelpan de eierdooiers, limoensap en visfond plus wat peper en zout.
Zet het pannetje in een kom met water dat tegen de kook aan is, en klop het mengsel met een garde tot de eierdooiers gaar zijn ( de dooiers mogen niet koken).
Voeg nu al kloppende druppelsgewijs het heldere gedeelte van de boter toe en bewaar de sabayon op een warme plek.
Bak de stukjes kabeljauw, met wat zout en peper, goudbruin in weinig boter.
Stoof in een pannetje met een beetje water en een klontje boter de taugé en lamsoren.
Serveren:
Drapeer als de kabeljauw bijna gaar is de taugé en lamsoren op de borden.
Leg de inmiddels gare stukjes kabeljauw erbovenop en schenk met een lepel de sabayon om het gerechtje heen.
Leg op de kabeljauw wat gefrituurde prei.