Recept
« Terug naar recepten
Hollandse Paasmannetjes
PT150M
Hollandse Paasmannetjes
Een heerlijk hollandse paasmannetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse Paasmannetjes te bereiden
Zeef de bloem in een kom en voeg de zout en suiker toe.Maak in het midden een kuiltje.Los de gist op in de warme melk en giet dit in het kuiltje.Smelt de boter maar niet te warm laten worden.Giet de boter in het kuiltje en kneed alles tot een soepel en glad deeg dat niet meer plakt.Laat de deeg 45 min.rijzen io een lauwwarme plaats.Kneed het deeg dan nog eens door en verdeel het in 4 stukken.Vorm 4 driehoeken en leg ze op de werkplaats met de punt naar beneden.Deze punt knipt je enkele centimeters in (dit worden de benen)Vorm van de hoeken de armen en maak van de bovenste zijde het hoofd.Druk voorzichtig het ei in de buik.Vouw de armen erom heen.Maak ogen,neus en de mond van de rozijnen en leg de mannetjes op een ingevette bakplaat.Laat ze nog eens 30 min.rijzen.Bestrijk ze met het losgklopte ei en bak ze in 20-25 min.gaar en bruin.Laat ze op een taartrooster afkoelen en uitdampen.
Leuk voor op de paas-tafel/buffet.
Leuk voor op de paas-tafel/buffet.
anoukie kip zegt: