Recept
« Terug naar recepten
Hollandse roerbak schotel
PT25M
Hollandse roerbak schotel
Een heerlijk hollandse roerbak schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Niels Petra & Jessy Zwart
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse roerbak schotel te bereiden
Bak de spekjes in een beetje boter dat ze net niet te knapperig zijn.
Haal de spekjes er uit en laat het bak vet in de wok.
Doe 2 eetlepels mosterd in de wok en bak daar de krieltjes in
Als deze lekker gebruind zijn doe je de groene kool er bij en de prei, roerbak deze even, (alles slinkt dan een beetje) als laatste voeg je de in plakjes gesneden rook worst er aan toe voeg en 100ml bouillon erbij en laat het geheel nog 15 min. met de deksel er op smoren.
Haal de spekjes er uit en laat het bak vet in de wok.
Doe 2 eetlepels mosterd in de wok en bak daar de krieltjes in
Als deze lekker gebruind zijn doe je de groene kool er bij en de prei, roerbak deze even, (alles slinkt dan een beetje) als laatste voeg je de in plakjes gesneden rook worst er aan toe voeg en 100ml bouillon erbij en laat het geheel nog 15 min. met de deksel er op smoren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.