KookJij

Hollandse roerbak schotel

Een heerlijk hollandse roerbak schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse roerbak schotel te bereiden

Bak de spekjes in een beetje boter dat ze net niet te knapperig zijn.
Haal de spekjes er uit en laat het bak vet in de wok.
Doe 2 eetlepels mosterd in de wok en bak daar de krieltjes in
Als deze lekker gebruind zijn doe je de groene kool er bij en de prei, roerbak deze even, (alles slinkt dan een beetje) als laatste voeg je de in plakjes gesneden rook worst er aan toe voeg en 100ml bouillon erbij en laat het geheel nog 15 min. met de deksel er op smoren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dat kan ook, Jerusha, zelf zou ik eerder kiezen voor spitskool.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Jerusha, waarom niet zelfs met rode kool denk ik dat het heerlijk moet zijn. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Jerusha

Jerusha zegt:
Kan het ook met witte kool, groen kan ik niet vinden:)
Jerusha

Jerusha zegt:
Cool ik ga het proberen :p:):)