Recept
« Terug naar recepten
Hollandse saus
PT20M
Hollandse saus
Een heerlijk hollandse saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
het Aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse saus te bereiden
Begin door de peperkorrels te pletten met een zwaar mes of een deegroller.
Giet 3 el water en de kruiden-azijn in een sauspan, voeg er de geplette peperkorrels aan toe, laat de vloeistof tot de helft inkoken en laat afkoelen.
Pers intussen de citroen uit en zeef het sap.
Smelt de boter in een pannetje en schep het bovendrijvende witte schuim af.
Giet de gesmolten boter in een kommetje en let erop dat het witte bezinksel in het pannetje achterblijft.
Zet het sauspannetje met het ingekookte water-azijnmengsel in een grotere pan met kokend water
(au bain marie), voeg de eierdooiers eraan toe en klop tot de saus begint te binden.
Giet er in een dun straaltje de geklaarde boter bij en klop tot de boter is opgenomen.
Breng de Hollandse saus op smaak met zout, peper, een snufje cayennepeper en citroensap.
Giet 3 el water en de kruiden-azijn in een sauspan, voeg er de geplette peperkorrels aan toe, laat de vloeistof tot de helft inkoken en laat afkoelen.
Pers intussen de citroen uit en zeef het sap.
Smelt de boter in een pannetje en schep het bovendrijvende witte schuim af.
Giet de gesmolten boter in een kommetje en let erop dat het witte bezinksel in het pannetje achterblijft.
Zet het sauspannetje met het ingekookte water-azijnmengsel in een grotere pan met kokend water
(au bain marie), voeg de eierdooiers eraan toe en klop tot de saus begint te binden.
Giet er in een dun straaltje de geklaarde boter bij en klop tot de boter is opgenomen.
Breng de Hollandse saus op smaak met zout, peper, een snufje cayennepeper en citroensap.
bertal zegt:
Heel goed lezen Piet dan kan je lezen "dat de eierdooiers worden toegevoegd en klop tot de saus gaat binden"
succes:);)
m.v.g. Bert Allers