Recept
« Terug naar recepten
Hollandse vissalade
PT20M
Hollandse vissalade
Een heerlijk hollandse vissalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse vissalade te bereiden
Haal de blaadjes los van de witlof.Was ze en dep ze droog.Pers de citroen uit en roer 1 el.citroensap door 2 el.mayonaise.Was de kervel,bewaar 1 takje voor de garnering en hak de rest grof.Roer de gehakte kervel door de mayonaise en breng het op smaak met peper en zout.Schil de appel,verwijder het klokhuis en snij deze in dunne plakjes.Besprenkel de appel met wat citroensap.Snij de paling,forel en de zalm in stukken.pel de ui en snij deze in dunne ringen.Neem vier borden en schik hierop de witlofblaadjes en verdeel de vis,appel en uiringen erover.Schep de mayonaise op de salade en bestrooi het met wat peper.Garneer de salade met een kervelblaadje.
Maria Thonies zegt:
:p