KookJij

Hongaarse Schorsenerensoufflé- Feketegyökér pudding

Een heerlijk hongaarse schorsenerensoufflé- feketegyökér pudding recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: archief van Kookclub Terroir d’Anvers
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hongaarse Schorsenerensoufflé- Feketegyökér pudding te bereiden

Laat het broodkruim in lauwe melk weken en, knijp uit.
Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd ze in stukjes
Scheidt eigeel van het eiwit.
Laat in water met zout en citroensap gaar koken.
Laat afdruipen en wrijf ze samen met het in melk geweekte en uitgeknepen broodkruim door de zeef.
Klop het eiwit stijf.
Zout en peper toevoegen, het geheel goed vermengen met de boter, eierdooiers en het stijfgeklopte eiwit.
In een beboterde en met paneermeel bestrooide vorm boven stoom of au bain-marie ongeveer een uur koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan Pouw

Jan Pouw zegt:
Beste Leo,
Eindelijk eens iemand die iets met schorseneren doet en ook weet wat dat zijn.Ik weet dat schorseneren in Belgie meer worden gewaardeerd dan in Nederland. Wij eten eens in de 2 weken schorseneren die ik iedere keer anders bereid. Ik zie de schorseneer als de winterasperge en gebruik dan ook veel asperge recepten hiervoor.Ik ga jou recept dit week-end maken maar ik zal wel de schorseneren meekoken. Dat heb je in je recept vergeten te vermelden( flauw grapje)
Groeten
J.P:);):):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Leo, fijn nog eens een recept van jou.En pannenset al gebruikt.Groetjes van ons 3 :):p