Wil je deze allioli(=Catalaans) niet helemaal zelf maken dan geen zout en ei gebruiken en maar 1 eetlepel olie.
Vermeng dan de olie met de rest van de ingrediënten en 16 eetlepels kant en klare mayonaise. (het blaadje laurier wel heel goed verkruimelen)
Recept
« Terug naar recepten
Honing-knoflook allioli (aioli)
PT7M
Honing-knoflook allioli (aioli)
Een heerlijk honing-knoflook allioli (aioli) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
7 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Honing-knoflook allioli (aioli) te bereiden
Klop knoflook + zout + ei + citroensap + mosterd + honing enkele seconden in de machine.
Laat de machine draaien en druppel dan de olie erdoor.
Voeg dan tijm + verkruimelde laurier + peper toe en mengen.
Doe het mengsel dan in een schaal/kom en voeg zoveel heet water toe dat de allioli de consistentie van een dikke saus krijgt.
Laat de machine draaien en druppel dan de olie erdoor.
Voeg dan tijm + verkruimelde laurier + peper toe en mengen.
Doe het mengsel dan in een schaal/kom en voeg zoveel heet water toe dat de allioli de consistentie van een dikke saus krijgt.
Gusto zegt:
Kan ik de allioli ook inmaken in potjes en hoe lang zou ze dan houdbaar zijn?