KookJij

Honing-knoflook allioli (aioli)

Een heerlijk honing-knoflook allioli (aioli) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 7 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Honing-knoflook allioli (aioli) te bereiden

Klop knoflook + zout + ei + citroensap + mosterd + honing enkele seconden in de machine.
Laat de machine draaien en druppel dan de olie erdoor.
Voeg dan tijm + verkruimelde laurier + peper toe en mengen.
Doe het mengsel dan in een schaal/kom en voeg zoveel heet water toe dat de allioli de consistentie van een dikke saus krijgt.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Wil je deze allioli(=Catalaans) niet helemaal zelf maken dan geen zout en ei gebruiken en maar 1 eetlepel olie.
Vermeng dan de olie met de rest van de ingrediënten en 16 eetlepels kant en klare mayonaise. (het blaadje laurier wel heel goed verkruimelen)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gusto

Gusto zegt:
Lekker recept als aardappeldip!
Kan ik de allioli ook inmaken in potjes en hoe lang zou ze dan houdbaar zijn?
franka v vijfeijken

franka v vijfeijken zegt:
Deze ga ik zeker proberen lijkt me heel lekker.