Recept
« Terug naar recepten
Huisgemaakte appeltaart van western cuisine
PT60M
Huisgemaakte appeltaart van western cuisine
Een heerlijk huisgemaakte appeltaart van western cuisine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Huisgemaakte appeltaart van western cuisine te bereiden
Bereiding:
Kneed van de bloem, boter, basterdsuiker, kardemom en eidooier een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het enkele uren rusten in de koelkast. Bekleed vervolgens met 2/3 deel van dit deeg een springvorm van 26 cm doorsnede.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Vermeng ze met de kaneel en de suiker en vul hiermee de springvorm.
Rol het overgehouden deeg uit en snijd hier reepjes van. Leg deze reepjes in ruitjesverband boven op de appels.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met een eetlepel melk.
Bak de taart in een tot 175 °C voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart iets afkoelen en verwarm intussen de abrikozenjam in een pannetje. Bestrijk hiermee de bovenkant van de nog warme taart.
Kneed van de bloem, boter, basterdsuiker, kardemom en eidooier een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het enkele uren rusten in de koelkast. Bekleed vervolgens met 2/3 deel van dit deeg een springvorm van 26 cm doorsnede.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Vermeng ze met de kaneel en de suiker en vul hiermee de springvorm.
Rol het overgehouden deeg uit en snijd hier reepjes van. Leg deze reepjes in ruitjesverband boven op de appels.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met een eetlepel melk.
Bak de taart in een tot 175 °C voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart iets afkoelen en verwarm intussen de abrikozenjam in een pannetje. Bestrijk hiermee de bovenkant van de nog warme taart.