We kunnen dit gebruiken als dip saus
We kunnen het gebruiken zoals we pesto gebruiken
We kunnen het gebruiken als brood beleg
We kunnen het combineren met vis,vlees,enz.
Recept
« Terug naar recepten
Hummus
PT30M
Hummus
Smeuige dipsaus van tajine pasta en kikkererwten
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hummus te bereiden
*De kikkererwten pureren,daarna de machine op langzaam zetten en door de erwten massa het kookvocht doen en daarna één voor één de rest van de ingredienten
*Op smaak afmaken met peper en nam pla
*Op smaak afmaken met peper en nam pla
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdc zegt:
Het is wel een beetje duur,maar het resultaat is een "gedicht".Ik koop deze olie (250 ml) uit het vat,heb hier in Oldenburg (Duitsland) een heerlijke olie en azijn winkel.
groetjes Martine:D
J.A.van der Hoeden zegt:
Jan A:p
mdc zegt:
Groetjes Martine
sylviadew zegt:
sap van een citroen,
sesamzaadpasta (tahine) geperste teentjes knoflook, water, olijfolie, verse peterselie, paprikapoeder en komijn op smaak brengen met zout, peper en wat heets (sambal, harissa, chillipoeder of zoiets.
Je mietert de hele boel in de blender of roert het door elkaar.
Dan gooi het het op een bord, maakt daar een bergje van.
Daarna garneer je het met strepen extra paprika en komijnpoeder en in het midden van de "berg" een kuiltje (eetlepel) olijfolie.