Recept
« Terug naar recepten
Hutsepot met forel
PT65M
Hutsepot met forel
Een heerlijk hutsepot met forel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutsepot met forel te bereiden
Alle groenten wassen en schoonmaken. De wortelen, selderij en prei in staafjes van ongeveer 4 centimeter lang snijden. De rapen en aardappelen in vieren delen. De groene kool in grove stukken snijden. De forelfilets halveren en koel wegzetten.
Het spek in reepjes van één centimeter dikte snijden en in twee liter koud water aan de kook brengen. Even laten doorkoken en het kookvocht dan zorgvuldig afschuimen. Tijm, laurier en een weinig zout toevoegen en zachtjes laten pruttelen.
Wanneer de spekreepjes halfgaar zijn, de wortel en de selderij toevoegen en verder laten garen. Na een tiental minuten de rapen, prei en spruitjes erbij voegen en na nog eens tien minuten de aardappelen. Wanneer de aardappelen voor de helft gaar zijn, de groene kool toevoegen en het geheel zachtjes laten verder koken gedurende tien tot twaalf minuten.
Een vijftal minuten voor het einde van de bereidingstijd de forelfilets op de groenten schikken en even laten meekoken. De soep op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en warm serveren in grote diepe borden.
Het spek in reepjes van één centimeter dikte snijden en in twee liter koud water aan de kook brengen. Even laten doorkoken en het kookvocht dan zorgvuldig afschuimen. Tijm, laurier en een weinig zout toevoegen en zachtjes laten pruttelen.
Wanneer de spekreepjes halfgaar zijn, de wortel en de selderij toevoegen en verder laten garen. Na een tiental minuten de rapen, prei en spruitjes erbij voegen en na nog eens tien minuten de aardappelen. Wanneer de aardappelen voor de helft gaar zijn, de groene kool toevoegen en het geheel zachtjes laten verder koken gedurende tien tot twaalf minuten.
Een vijftal minuten voor het einde van de bereidingstijd de forelfilets op de groenten schikken en even laten meekoken. De soep op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en warm serveren in grote diepe borden.