Recept
« Terug naar recepten
Hutsepotsoep
PT100M
Hutsepotsoep
Op een barkoude dag smaakt er weinig beter dan een stevige hutsepot bomvol wintergroenten, een flinke rookworst en stukjes gerookt spek. Voeg extra bouillon toe, en je hutsepot wordt hutsepotsoep - de perfecte meeneemlunch.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutsepotsoep te bereiden
- Verwarm de kippenbouillon.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Pel en plet de look.
Spoel de prei en snijd het wit in stukken.
Schil de wortel en snijd hem in ringen.
Schil de rapen en snijd ze in halve maantjes.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Smelt een klontje boter in een hoge soepketel.
Bak de spekreepjes aan. Voeg de uien toe en laat meestoven.
Doe er de prei, de look, de bloemkool, de wortel, de rapen en de spruiten bij.
Giet er warme bouillon bij tot de groenten onder staan.
Voeg de laurier, de tijm en de kruidnagel toe. Kruid met versgemalen peper en eventueel een klein snuifje zout; het spek en de rookworst geven al zout af.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de groenten.
Laat de soep een uur op een laag vuur sudderen, onder deksel.
Snipper de peterselie en snijd de rookworst in stukken. Strooi over de soep. Door met de pot te schudden, komt het zetmeel van de aardappelen los en wordt de hutsepotsoep gebonden.
Hilde Dumont zegt: