Recept
« Terug naar recepten
Hutspotsoep met kaasstokbrood
PT120M
Hutspotsoep met kaasstokbrood
Een heerlijk hutspotsoep met kaasstokbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutspotsoep met kaasstokbrood te bereiden
* Week de bonen 8 uur (of een nacht) in ruim koud water
* Pel en halveer 1 ui en steek de kruidnagels in de ui-helften. Doe de geweekte bonen met 2 liter water in een grote pan. Voeg de met de kruidnagels bestoken uihelften, de krabbetjes, de laurierblaadjes, de tijm en de bouillontabletten toe en breng de vloeistof aan de kook.
* Laat de soep ca. 1 uur zachtjes koken, tot de bonen en de krabbetjes gaar zijn.
* Maak intussen de rest van de groeten schoon, snipper 2 uien en snijd de wortels en aardappelen in kleine blokjes.
* Zeef de bouillon boven een andere pan; verwijder de met kruidnagel bestoken uihelften en de laurierblaadjes; verwijder de botjes uit de krabbetjes, snijd het vlees in stukjes en houd ze met de bonen apart.
* Breng de bouillon en de melk met de gesneden aardappelen , wortel en uien aan de kook,laat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
* Schep met een schuimspaan ca. 4 eetlepels wortel uit de soep en houd ze apart voor de garnering. Houd ook 4 eetlepels bonen apart voor de garnering en roer de rest van de bonen door de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Roer de achtergehouden wortel en bonen weer door de soep en houd hem warm.
* Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten knapperig uit. Schep de spekjes uit het bakvet en roer ze samen met de stukjes vlees door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
* Maak het kaasbrood: Pel de ui en snijd hem in ringen. Fruit de uienringen in het bakvet van de spekjes goudbruin en zacht in ca. 3 minuten.
* Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer de snijvlakken met ketchup. Verdeel de gefruitte uiringen en de geraspte kaas erover en druppel er wat bakvet over. Laat de kaas onder een hete grill (of bovenin een hete oven) smelten in ca. 3 minuten.
* Snijd het kaasstokbrood in stukken en geef ze bij de soep.
* Pel en halveer 1 ui en steek de kruidnagels in de ui-helften. Doe de geweekte bonen met 2 liter water in een grote pan. Voeg de met de kruidnagels bestoken uihelften, de krabbetjes, de laurierblaadjes, de tijm en de bouillontabletten toe en breng de vloeistof aan de kook.
* Laat de soep ca. 1 uur zachtjes koken, tot de bonen en de krabbetjes gaar zijn.
* Maak intussen de rest van de groeten schoon, snipper 2 uien en snijd de wortels en aardappelen in kleine blokjes.
* Zeef de bouillon boven een andere pan; verwijder de met kruidnagel bestoken uihelften en de laurierblaadjes; verwijder de botjes uit de krabbetjes, snijd het vlees in stukjes en houd ze met de bonen apart.
* Breng de bouillon en de melk met de gesneden aardappelen , wortel en uien aan de kook,laat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
* Schep met een schuimspaan ca. 4 eetlepels wortel uit de soep en houd ze apart voor de garnering. Houd ook 4 eetlepels bonen apart voor de garnering en roer de rest van de bonen door de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Roer de achtergehouden wortel en bonen weer door de soep en houd hem warm.
* Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten knapperig uit. Schep de spekjes uit het bakvet en roer ze samen met de stukjes vlees door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
* Maak het kaasbrood: Pel de ui en snijd hem in ringen. Fruit de uienringen in het bakvet van de spekjes goudbruin en zacht in ca. 3 minuten.
* Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer de snijvlakken met ketchup. Verdeel de gefruitte uiringen en de geraspte kaas erover en druppel er wat bakvet over. Laat de kaas onder een hete grill (of bovenin een hete oven) smelten in ca. 3 minuten.
* Snijd het kaasstokbrood in stukken en geef ze bij de soep.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Karin zegt:
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Karin zegt:
slaatje zegt: