KookJij

Huzarensalade

Een heerlijk huzarensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mirjam dekker van dam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Huzarensalade te bereiden

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukjes en kook ze in 25 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee. Giet alles af en laat afkoelen. Kook intussen de eieren in 10 minuten hard. Snijd het vlees in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de augurken in blokjes. Maak de selderij schoon en snijd hem in stukjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Doe de doperwtjes, de ui, augurk, selderij en appel in een grote kom. Doe er de mayonaise en het citroensap bij. Snijd de aardappelen in blokjes en schep ze door het mengsel in de kom.Breng de salade op smaak met zout en peper en zet hem tot gebruik minstens 1 uur in de koelkast. Pel de eieren en snij ze in kwarten. Leg op elk bord wat sla, schep er wat van de salade op en garneer het met partjes ei en plakjes augurk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst