KookJij

Huzarensalade

Een heerlijk huzarensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Hanny
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Huzarensalade te bereiden

Stamp de gekookte en afgekoelde aardappelen fijn.
Snijdt de uien, cornedbeef en appels in kleine stukjes en meng ze goed door de salade, samen met de helft van de doperwtjes zodat een smeuig geheel ontstaat. Voeg een beetje azijn toe om de salade iets zuur te maken (proeven!!)
Schep het geheel op een schaal en maak een mooie gladde bol. Bestrijk de bol met slasaus en garneer de salade met de mais, gekookte eieren en tomaat en resterende doperwtjes.
Maak asperge/ham rolletjes en leg deze erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gpl3

gpl3 zegt:
Ja, het is inderdaad een zure appel. Gewicht aan aardappels is ongeveer 400 gram.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Petra,
Mag ik veronderstellen, dat je een tamelijk zure appel bedoelt?
Jammer, dat je geen gewicht en/of inhoud geeft, want aardappelen verschillen nogal in grootte en potten zijn niet altijd van dezelfde inhoud.
Ik heb nog nooit een huzarensalade gemaakt, wel gegeten vroeger. Ik zou dit recept graag uitproberen, maar dan wel met meer specifieke gegevens, want in Canada worden niet allemaal dezelfde maten en gewichten gebruikt als in Europa en ik wil er niet meteen een mislukking van maken.
mabi

mabi zegt:
Ik heb jouw recept toegevoegd aan mijn favorieten..Dank je wel. Lijkt me namelijk erg lekker..:D
Renske

Renske zegt:
Hebbes!! :)
Rokie

Rokie zegt:
Jammmer van corned, asperges en mais. Ook grillham . niet gepast.

Rest vlees of anders lekker b.v. gebakken hamlappen in blokjes of mooi doorgezudderd rundvlees.En vooral geen mais.

Een wereld van verschil, verder dopwerten en wortelen, uit blik en dan inderdaad de bieten,fijngehakte uii doen, geen zure appel maar augurken. Dan krijg je langzamerhand de smaak van het koloniaal verleden terug op de dis.

Smakelijk eten
bobby

bobby zegt:
Het lijkt mij erg lekker smaken!