Recept
« Terug naar recepten
Huzarensalade
PT45M
Huzarensalade
Een heerlijk huzarensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anne-Marie de Wolff
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hanny
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Huzarensalade te bereiden
Stamp de gekookte en afgekoelde aardappelen fijn.
Snijdt de uien, cornedbeef en appels in kleine stukjes en meng ze goed door de salade, samen met de helft van de doperwtjes zodat een smeuig geheel ontstaat. Voeg een beetje azijn toe om de salade iets zuur te maken (proeven!!)
Schep het geheel op een schaal en maak een mooie gladde bol. Bestrijk de bol met slasaus en garneer de salade met de mais, gekookte eieren en tomaat en resterende doperwtjes.
Maak asperge/ham rolletjes en leg deze erbij.
Snijdt de uien, cornedbeef en appels in kleine stukjes en meng ze goed door de salade, samen met de helft van de doperwtjes zodat een smeuig geheel ontstaat. Voeg een beetje azijn toe om de salade iets zuur te maken (proeven!!)
Schep het geheel op een schaal en maak een mooie gladde bol. Bestrijk de bol met slasaus en garneer de salade met de mais, gekookte eieren en tomaat en resterende doperwtjes.
Maak asperge/ham rolletjes en leg deze erbij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Mag ik veronderstellen, dat je een tamelijk zure appel bedoelt?
Jammer, dat je geen gewicht en/of inhoud geeft, want aardappelen verschillen nogal in grootte en potten zijn niet altijd van dezelfde inhoud.
Ik heb nog nooit een huzarensalade gemaakt, wel gegeten vroeger. Ik zou dit recept graag uitproberen, maar dan wel met meer specifieke gegevens, want in Canada worden niet allemaal dezelfde maten en gewichten gebruikt als in Europa en ik wil er niet meteen een mislukking van maken.
mabi zegt:
Rokie zegt:
Rest vlees of anders lekker b.v. gebakken hamlappen in blokjes of mooi doorgezudderd rundvlees.En vooral geen mais.
Een wereld van verschil, verder dopwerten en wortelen, uit blik en dan inderdaad de bieten,fijngehakte uii doen, geen zure appel maar augurken. Dan krijg je langzamerhand de smaak van het koloniaal verleden terug op de dis.
Smakelijk eten
gpl3 zegt: