Recept
« Terug naar recepten
Ierse stoofschotel
PT90M
Ierse stoofschotel
Een heerlijk ierse stoofschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse stoofschotel te bereiden
Snijd het vlees in niet te kleine stukken en bestrooi ze met peper en zout. Bak ze in de boter aan alle kanten bruin. Giet de (warme) bouillon erbij en laat het vlees 45 min. zachtjes stoven. Schil in die tijd de aardappelen en snijd ze in plakken. Maak de groenten schoon en snijd deze klein. Haal het vlees uit de pan en leg de aardappelplakjes erin. Leg daarop de wortel, ui, prei en daarop weer het vlees. Leg op het vlees de gesnipperde groene kool. Bestrooi iedere laag met iets zout. Leg de deksel op de pan en laat alles nog eens 30 min. stoven.
caroguzzi zegt: