Recept
« Terug naar recepten
IJsbonbons met gember, rozemarijn
PT30M
IJsbonbons met gember, rozemarijn
Een heerlijk ijsbonbons met gember, rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12st personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
elle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJsbonbons met gember, rozemarijn te bereiden
Maal de gemberbolletjes met de siroop fijn in de keukenmachine. Zet de dooiers klaar in een kom. Breng melk, room, suiker en vanille aan de kook. Los de koffie hierin op. Giet het hete melk-roommengsel al roerend bij de dooiers, giet alles terug in de pan en voeg het gembermengsel toe. Laat het op laag vuur in ca 1 min al roerend binden – het mag niet koken!
Giet het door een zeef en voeg de rozemarijn toe. Laat afkoelen en draai het mengsel in de ijsmachine tot stevig ijs. Zet het daarna nog minimaal 4 uur in de vriezer. Knijp er bolletjes van, steek de stokjes erin en zet weer in de vriezer. Smelt de chocolade in een klein schaaltje en doop de ijsbolletjes erin. Zet ze op folie op een schaal en terug in de vriezer tot de chocolade hard is. Garneer met rozemarijn en serveer met hete espresso.
Giet het door een zeef en voeg de rozemarijn toe. Laat afkoelen en draai het mengsel in de ijsmachine tot stevig ijs. Zet het daarna nog minimaal 4 uur in de vriezer. Knijp er bolletjes van, steek de stokjes erin en zet weer in de vriezer. Smelt de chocolade in een klein schaaltje en doop de ijsbolletjes erin. Zet ze op folie op een schaal en terug in de vriezer tot de chocolade hard is. Garneer met rozemarijn en serveer met hete espresso.