Recept
« Terug naar recepten
Imam bayildi = gevulde aubergine
PT60M
Imam bayildi = gevulde aubergine
Een overheerlijk hoofdgerecht, eventueel te serveren met (knoflook) brood of rijst.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
88
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
mijzelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Imam bayildi = gevulde aubergine te bereiden
Ontdoe de aubergines van hun stelen. Verhit de olie en bak de aubergines 5 minuten aan alle kanten.
Haal ze uit de pan.
Schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal wat van het vrucht- vlees eruit.
Verhit de boter en bak de uien 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de knoflook, het laurierblad, het kaneelstokje, de peterselie, zout en peper toe en laat het nog 10 minuten sudderen.
Verwijder laurier en kaneel en vul de aubergines met het mengsel.
Leg de aubergines in een beboterde vuurvaste schotel.
Zet ze in een voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten bij 175 graden gaar worden.
Garneer met olijven en ansjovisfilets en serveer warm.
Haal ze uit de pan.
Schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal wat van het vrucht- vlees eruit.
Verhit de boter en bak de uien 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de knoflook, het laurierblad, het kaneelstokje, de peterselie, zout en peper toe en laat het nog 10 minuten sudderen.
Verwijder laurier en kaneel en vul de aubergines met het mengsel.
Leg de aubergines in een beboterde vuurvaste schotel.
Zet ze in een voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten bij 175 graden gaar worden.
Garneer met olijven en ansjovisfilets en serveer warm.
ayse zegt:
Groetjes Ayse:D