Recept
« Terug naar recepten
In de oven gebakken roodbaars met aardappelen zoals in Lyon
PT40M
In de oven gebakken roodbaars met aardappelen zoals in Lyon
Een heerlijk in de oven gebakken roodbaars met aardappelen zoals in lyon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In de oven gebakken roodbaars met aardappelen zoals in Lyon te bereiden
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijven. Pel de uien en snijd ze eveneens in schijven.
Wrijf een schotel in met look en boter.
Bak de aardappelschijven in geklaarde boter en kruid met peper, zout en tijm. Bak vervolgens de uien en de spekblokjes.
Schik de helft van de aardappelschijven in 4 ovenschotels, verdeel er vervolgens de uien met het spek over en dek af met een tweede laag aardappelschijven. Verdeel de bouillon erover, dek de ovenschotels af met boterpapier en plaats ze in een warme oven (180°C) gedurende 10 minuten.
Bak de roodbaarsfilets 2 minuten aan beide kanten, leg ze op de aardappelschotel en strooi er peterseliepluksels over en leg een takje tijm op de visfilet. Plaats de ovenschotel terug 10 minuten in de oven. Serveer in de ovenschotel.
Wrijf een schotel in met look en boter.
Bak de aardappelschijven in geklaarde boter en kruid met peper, zout en tijm. Bak vervolgens de uien en de spekblokjes.
Schik de helft van de aardappelschijven in 4 ovenschotels, verdeel er vervolgens de uien met het spek over en dek af met een tweede laag aardappelschijven. Verdeel de bouillon erover, dek de ovenschotels af met boterpapier en plaats ze in een warme oven (180°C) gedurende 10 minuten.
Bak de roodbaarsfilets 2 minuten aan beide kanten, leg ze op de aardappelschotel en strooi er peterseliepluksels over en leg een takje tijm op de visfilet. Plaats de ovenschotel terug 10 minuten in de oven. Serveer in de ovenschotel.