Wat drinken we hierbij:
1). een koud biertje
2). droge witte wijnen die zelf hoog in het zuur zitten xoals, Gruner Veltliner, Riesling, Chenin Blanc, wijn van de Albarina druif.
Recept
« Terug naar recepten
In Gember Gemarineerde Garnalen met een Pikante Tomatensaus
PT290M
In Gember Gemarineerde Garnalen met een Pikante Tomatensaus
Hier weer een van de ontelbaar vele garnalen recepten.
In plaats van garnalen kun je ook kipvlees of varkensvlees in de hieronder beschreven marinade terecht.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
290 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In Gember Gemarineerde Garnalen met een Pikante Tomatensaus te bereiden
- Maak in een grote kom een mix van de olie en kruiderijen cq smaakmakers en roer door deze marinade de geschoonde garnalen. Dek af en laat 4 uur in de koeling staan.
- Terwijl de garnalen marineren de tomatensaus maken : In een grote anti-aanbak bakpan de 20 cc zonnebloemolie verhitten en daarin de knoflook, sereh, gember en sambal aanfruiten tot de aroma's loskomen (na zo'n 3 minuten). Doe er dan de klein gesneden tomaten bij en laat deze onder zo nu en dan roeren een flinke tijd sudderen op laag vuur. U moet hiervoor zo'n 20 minuten rekenen.
- Laat deze tomaten-mix afkoelen tot kamer temperatuur en roer er dan door het limoensap, en het korianderblad.
- Rijg de garnalen op 2 x 12 stokjes en steek de grill aan of zet de grillpan op matig hoog vuur.
- Gaar de garnalen in 2 x 2 1/2 minuut en verdeel ze over de bordjes. Geef er bij de tomaten saus.