KookJij

In Gember Gemarineerde Garnalen met een Pikante Tomatensaus

Hier weer een van de ontelbaar vele garnalen recepten. In plaats van garnalen kun je ook kipvlees of varkensvlees in de hieronder beschreven marinade terecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 290 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In Gember Gemarineerde Garnalen met een Pikante Tomatensaus te bereiden

  1. Maak in een grote kom een mix van de olie en kruiderijen cq smaakmakers en roer door deze marinade de geschoonde garnalen. Dek af en laat 4 uur in de koeling staan.
  2. Terwijl de garnalen marineren de tomatensaus maken : In een grote anti-aanbak bakpan de 20 cc zonnebloemolie verhitten en daarin de knoflook, sereh, gember en sambal aanfruiten tot de aroma's loskomen (na zo'n 3 minuten). Doe er dan de klein gesneden tomaten bij en laat deze onder zo nu en dan roeren een flinke tijd sudderen op laag vuur. U moet hiervoor zo'n 20 minuten rekenen.
  3. Laat deze tomaten-mix afkoelen tot kamer temperatuur en roer er dan door het limoensap, en het korianderblad.
  4. Rijg de garnalen op 2 x 12 stokjes en steek de grill aan of zet de grillpan op matig hoog vuur.
  5. Gaar de garnalen in 2 x 2 1/2 minuut en verdeel ze over de bordjes. Geef er bij de tomaten saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wat drinken we hierbij:
1). een koud biertje
2). droge witte wijnen die zelf hoog in het zuur zitten xoals, Gruner Veltliner, Riesling, Chenin Blanc, wijn van de Albarina druif.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst