KookJij

In Grimbergenbier gestoofde karbo’s

Een heerlijk in grimbergenbier gestoofde karbo’s recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In Grimbergenbier gestoofde karbo’s te bereiden

Hak de dragonblaadjes grof.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in grove stukken.
Bestrooi de karbonades met zout en peper en bestrooi ze met bloem.
Klop de overtollige bloem van de karbonades.
Verhit 4 kneepjes vloeibare margarine in een braadpan of koekenpan, laat het goudbruin kleuren en bak de karbonades om en om aan.
Voeg de uitjes toe en bak ze een minuutje mee.
Blus de karbonades af met het bier en voeg de geconcentreerde jus toe.
Voeg de peren en gehakte dragon toe.
Laat de karbonades op een laag vuur ongeveer 1 uur tot 1.5 uur stoven, zodat het vlees van het botje valt.
Om zo weinig mogelijk vocht te verliezen laat de je deksel op de pan, wel af en toe even kijken of het vocht niet te ver verdampt is.
Mocht dit het geval zijn voeg je nog iets bier toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Je kunt hier ook een kwart jusblokje nemen opgelost in 1 dl warm water:)
Els

Els zegt:
Geconcentreerde Jus ?:)