KookJij

In panco gefruite koolvis met komkommerpuree en witte boter saus

Een heerlijk in panco gefruite koolvis met komkommerpuree en witte boter saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In panco gefruite koolvis met komkommerpuree en witte boter saus te bereiden

Verdeel de koolvis in porties en droog af met keukenpapier. Wrijf in met peper en zout gekruid eigeel en wentel in de panco.
Verwijder de pel en de pitjes van de komkommer, versnijd, bestrooi met grof zout en laat rusten.
Kook en pureer de aardappelen.
Spoel de komkommers af onder koud water en droog zachtjes met een neteldoek. Snijd fijn en warm samen met de room op. Voeg de komkommers bij de puree, kruid en meng. Voeg geen nootmuskaat toe, dit om de zachte smaak van de komkommer niet te verstoren.
Laat de sjalot, blonde Brugse Zot en fumet inkoken en werk af met boter en kruid naar eigen smaak.
. Fruit de koolvis in olie en wat boter.
Schik de puree en druk goed aan. Dresseer de koolvis bovenop de puree. Werk af met de saus, stukjes komkommer en verse koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst