Recept
« Terug naar recepten
In Wijn Gemarineerde Gebakken Ribeye
PT1550M
In Wijn Gemarineerde Gebakken Ribeye
De ribeye is vlees van de runderrib Van de 6de rib tot en met de 12 de rib). Het is côte de boeuf zonder bot. Bereiding is als van een biefstuk : niet helemaal gaar bakken
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1550 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In Wijn Gemarineerde Gebakken Ribeye te bereiden
- Doe de wijn in een pan en breng hem aan de kook.
- Voeg dan toe alle marinade ingredienten en kook in tot 500 cc.
- Zeef de marinade en laat hem afkoelen.
- Doe marinade en vlees in een marinade zak, zodat alle delen van het vlees voortdurend in aanraking komen met de marinade.Laat 24 uur in de koelkast marineren.
- Haal dan uit de ijskast en laat het geheel op kamertemperatuur komen.
- Droog de stukken vlees goed met keukenpapier.
- Smeer de stukken vlees in met zeezout en peper naar smaak (voor mij minimaal zout en maximaal peper).
- Verhit de olijfolie en de roomboter en bak de ribeyes 2 - 3 minuten per zijde.
- Laat de ribeyes 10 minten staan onder alu-folie.
- Snij in plakken en verdeel over de borden.
- Bedruip dan nog eens met het olie-boter mengsel uit de pan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een mooie rode wijn bij.
Tanja Hermens zegt: