Recept
« Terug naar recepten
Indiase gehaktballetjes
PT35M
Indiase gehaktballetjes
Een heerlijk indiase gehaktballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase gehaktballetjes te bereiden
Doe het gehakt in een kom. Snipper de uien fijn en laat in de hete olie glazig fruiten met de cayennepeper, de garam masala, de kerrie en de karwijzaadjes. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het met de eierdooiers en wat zout door het gehakt. Rol er met vochtige handen balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin. Fruit voor de saus de grofgesnipperde ui glazig in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de suiker en wat zout en peper. Laat de gehaktballetjes 5 minuten in de saus stoven. Roer er de groene kruiden door. Serveer de gehaktballetjes in de saus.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin. Fruit voor de saus de grofgesnipperde ui glazig in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de suiker en wat zout en peper. Laat de gehaktballetjes 5 minuten in de saus stoven. Roer er de groene kruiden door. Serveer de gehaktballetjes in de saus.
Maike zegt: