Recept
« Terug naar recepten
Indisch gehaktbrood
PT90M
Indisch gehaktbrood
Een heerlijk indisch gehaktbrood recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
smulweb recept van petragerard
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indisch gehaktbrood te bereiden
De nasikruiden 10 minuten in ± 1/2 dl. heet water weken.
De ham fijnsnijden.
In een kom het gehakt met kruiden, ham, eieren, paneermeel, ketjap en sambal door elkaar kneden.
Het gehakt overdoen in een kleine cake vorm en de vorm minstens 1 uur in de koelkast zetten.
De oven voorverwarmen op 200°C of gas stand 4. De cake ± 30 minuten bakken.
Daarna uit de vorm halen en in plakken snijden.
Verrukkelijk met pindasaus, rijst en gestoofde witte kool.
De ham fijnsnijden.
In een kom het gehakt met kruiden, ham, eieren, paneermeel, ketjap en sambal door elkaar kneden.
Het gehakt overdoen in een kleine cake vorm en de vorm minstens 1 uur in de koelkast zetten.
De oven voorverwarmen op 200°C of gas stand 4. De cake ± 30 minuten bakken.
Daarna uit de vorm halen en in plakken snijden.
Verrukkelijk met pindasaus, rijst en gestoofde witte kool.