KookJij

Indisch gehaktbrood uit de oven

Een overheerlijk gerecht als onderdeel van een rijsttafel, of als hoofdgerecht met Nasi of Bami. Goed voor te bereiden, dus ideaal als er gasten komen. Eet smakelijk!
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Nicoline
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch gehaktbrood uit de oven te bereiden

Ui en knoflook fijnsnijden. Gehakt kneden met ui en knoflook. Paneermeel en eieren erbij.
Dan zout, peper, ketjap, nootmuskaat, djinten en sambal naar smaak toevoegen. Ovenschaal invetten. Oven voorverwarmen op 180 graden. Gehaktmengsel in schaal. Nog wat ketjap er overheen. Bestrooien met paneermeel. Een paar klontjes boter er op en half uurtje in de oven.
Serveren met rijst of bami.
Lekker met seroendeng of sajoer, komkommer etc.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Dit recept is van mijn vriendin Nicoline, een echte keukenprinses.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zeker doen, Anja. Om je vingers bij af te likken ;-)
anja

anja zegt:
Om een keertje uit te proberen
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk om te horen, Audrey. Wij zijn er ook dol op! :-)
Audrey

Audrey zegt:
Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt en het was echt heerlijk!! Deze ga ik er zeker inhouden ;)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Vandaag hebben wij dit heerlijke gerechtje weer bij mijn vriendin gegeten, met sambal boontjes, rijst, komkommersalade, uitjes, kroepoek..... Gesmuld! Dank, vriendin! Als we weer een keuken hebben, zal ik weer eens lekker voor je kokkerellen!
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Alleen niet van mij; de s.g.boontjes zijn van: Haagse Begtje & Doriet Janssen en de sayur van J.A.v.d.Hoeden. Evenwel succes, hoor!:p
Anna

Anna zegt:
En die staan ook beiden op KookJij, da's mooi!;);)
Als m'n pootje weer wat beter is, ga ik dit maken!:D:D
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Wij eten het als bijgerecht,met sambal goreng boontjes of sayur lodêh en rijst.:D
Anna

Anna zegt:
Dank voor je reactie:D:D Eet jij dit als volledig maal of doe je er nog wat bij? Ik weet dat het behoorlijk machtig is. Mijn vriendin serveerde het met bami, maar toen zat er geen puree door het gehaktbrood;);)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Of je puree maakt uit een pakje óf dat je je overgebleven aardappels tot puree prakt, je mengt het door het naar jou believen gekruide gehakt. Je zult het écht lekker vinden, hoor, maar dat verneem ik nog wel van je. Succes!:D
Anna

Anna zegt:
Ok, dus je maakt wel eerst de puree volgens gebruiksaanwijzing en dan meng je het gekruide, maar nog rauwe gehakt door de puree? Begrijp ik het zo goed?:p;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Oja, vergeet te zeggen dat ik wat paneermeel op het gehakt strooi en wat toefjes boter; krijgt het een bruin korstje en vóór het opdienen "snijdt" ik alvast ruitjes in het gehakt; heeft iedereen in aanvang een klein stukje om te proeven. Houd je wat over....? Dan is het lekker op brood:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Anna, de puree mengen door het gekruide gehakt. Ik kruid óók de puree met peper & noot, vóórdat ik het met
het gehakt meng; de ketjap + de djinten laat ik achterwege.
:D
Anna

Anna zegt:
Hoi Barbara, bedoel je als laagje; ipv paneermeel, of bedoel je gedeelte gehakt en gedeelte aardappelpuree?
Zal volgende keer ook eens met hoh gehakt proberen, is weer wat smeuiger, denk ik.;)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Een variatie: i.p.v.paneermeel, gebruik aardappelpuree (uit een pakje óf van aardappels die je over hebt). Mespunt knoflookpoeder of anders hééél fijngemaakt. Rundergehakt blijft wat droog, dus je kunt ook gemengd proberen
:D