KookJij

Indisch Kippenbrood

Een heerlijk indisch kippenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tip 1999
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch Kippenbrood te bereiden

kippenbrood
Een bijdrage van: orphan
Geplaatst op: 08 oktober 2000
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Aantal personen: 6
Keuken: Overige




Voorbereiding
In 3 dl gekookt water 1 bouillontablet oplossen.
Kurkuma toevoegen en erdoor roeren.
Boter zachtjes laten smelten (mag niet bruin worden)Je kunt de boter ook in het warme water laten smelten.
Laat de bouillon en de boter tot lauw afkoelen.
Brooddeeg kneden van de broodmix, bouillon en boter.
Goed doorkneden en dan 3 kwartier afgedekt laten rusten op kamertemperatuur.
Nogmaals goed doorkneden en weer een 3 kwartier laten rijzen.
Eieren splitsen.
Kipfilet in de keukenmachine pureren.
Voeg daar de dooiers, slagroom, de sambals en 1 bouillontablet door en meng dit geheel nog even goed tot alles goed met elkaar is vermengd.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten bijna stijf.
Kipmengsel door de eiwitten scheppen.
Door de satesaus zoveel kokend water roeren dat je een smeuige dikke saus hebt (max 1 dl).




Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225°C.(hete lucht 200°C)
Cakevorm (1,2L) of broodvorm goed invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem en hier het deeg op uitrollen tot je een vierkante lap van 1 a 2 cm cm dik.
De lap moet iet breder zijn als de vorm omdat je het deeg straks aan de zijkanten naar binnenklapt.
Smeer de satesaus uit over het deeg, maar laat de randen van het deeg vrij.
Dan het kipmengsel erover verdelen.
Sla dan de zijkanten van het deeg zover naar binnen dat je op de breedte van de vorm zit en en rol het deeg stevig op.
Doe het voorzichtig anders scheurt je deeg.
De naad en zijkanten stevig aandrukken en dan de rol met de naad naar beneden in de vorm leggen.
Bak het brood 35 minten in de oven.




Serveertips
Stort het brood op de plank en snijd het in plakken van 1¿ cm
Je kunt het warm of koud eten.
Het is lekker om er wat extra pindasaus bij te geven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst