Recept
« Terug naar recepten
Indische gestoofde sucadelappen
PT180M
Indische gestoofde sucadelappen
Een heerlijk indische gestoofde sucadelappen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Denise, ons Jiri's grote zus..
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische gestoofde sucadelappen te bereiden
Smelt de boter in de stoofpan en bak hierin de sucadelapjes (vooraf gekruid met peper en zout) bruin in aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak even mee, voeg dan de foelie, kruidnagels, laurier en tomatenblokjes toe en bak eventjes mee. Verkruimel het tuinkruidenblokje en het runderbouillonblokje erboven, de azijn en kerriepoeder erbij en voeg zoveel (warm) water toe dat alles net onder staat.
Breng dit tegen de kook aan en laat zeker 3 uur op een heel laag vuur sudderen. Als het vlees uit elkaar begint te vallen, kan de pan op tafel en is het smikkelen geblazen!!
Voeg de uien en knoflook toe en bak even mee, voeg dan de foelie, kruidnagels, laurier en tomatenblokjes toe en bak eventjes mee. Verkruimel het tuinkruidenblokje en het runderbouillonblokje erboven, de azijn en kerriepoeder erbij en voeg zoveel (warm) water toe dat alles net onder staat.
Breng dit tegen de kook aan en laat zeker 3 uur op een heel laag vuur sudderen. Als het vlees uit elkaar begint te vallen, kan de pan op tafel en is het smikkelen geblazen!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Voorgeschoteld gekregen bij mijn schoonzus Denise, op zich geen keukenprinses (haar eigen woorden!!) maar dit was toch wel heeel erg lekker en staat nu ook bij ons met de regelmaat van de klok op het menu.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
edelarosa zegt:
Rob van Es zegt:
Was heerlijk, dank je!