Het lievelings'kostje' van ons Jiri, die pittig eten wel goed kan waarderen...
Lekker met rijst, gestoofde boontjes, ananas en kroepoek..
Recept
« Terug naar recepten
Indische kip op z'n Delarosa's (=pittig!)
PT70M
Indische kip op z'n Delarosa's (=pittig!)
Een heerlijk indische kip op z'n delarosa's (=pittig!) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ons Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische kip op z'n Delarosa's (=pittig!) te bereiden
Wrijf de kipfilets royaal in met de cayennepeper en zout en laat eventjes intrekken.
Smelt de boter en bak hierin de kipfilets rondom bruin aan, haal ze uit de pan en hou eventjes apart.
Bak de ui, knoflook en de pepertjes een paar minuutjes op niet te hoog vuur en voeg de tomatenpuree toe.
Laat deze ook even meebakken om te ontzuren, voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe.
Breng dit tegen de kook en voeg de kipfilets, laurier, kruidnagels en foelie toe en laat dit een uurtje stoven (kip af en toe een keertje omdraaien).
Bind de saus eventueel bij met de aangelengde maizena en roer er de peterselie door, proef of ze lekker op smaak is en de pan kan op tafel. selamet makan, oftewel eet smakelijk!!
Smelt de boter en bak hierin de kipfilets rondom bruin aan, haal ze uit de pan en hou eventjes apart.
Bak de ui, knoflook en de pepertjes een paar minuutjes op niet te hoog vuur en voeg de tomatenpuree toe.
Laat deze ook even meebakken om te ontzuren, voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe.
Breng dit tegen de kook en voeg de kipfilets, laurier, kruidnagels en foelie toe en laat dit een uurtje stoven (kip af en toe een keertje omdraaien).
Bind de saus eventueel bij met de aangelengde maizena en roer er de peterselie door, proef of ze lekker op smaak is en de pan kan op tafel. selamet makan, oftewel eet smakelijk!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Delano zegt:
Erwin Delano zegt:
Harry Löhr zegt:
Ik heb hem op mijn favorieten gezet!
Anna Koudys zegt:
Hopelijk heb je met al die pleisters toch fijne dagen. Mooie feestdagen en een goed en gezellig 2014 namens het KookJij Team.