KookJij

Indische koolraap

Een heerlijk indische koolraap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen variant op MergenMetz
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische koolraap te bereiden

Snij de koolraap in blokjes. Neem een braadpan of een wok. Verhit de olie. Heet. Het mag dampen. Roerbak de ui hard. Als ze bruin begint te worden, de koolraap erbij doen, onder voortdurend omscheppen even doorbakken en dan de kokosmelk erbij. Vuur laag.

Meng de kipsaté zonder de stokjes erdoor, tot het een lekkere bruine saus is. Voeg appel toe. Doe wat sambal erbij en de ketjap. Ketjap bevat al zout, maar eventueel nog wat zout erbij om op smaak te brengen. Na een kwartier of zo is de koolraap beetgaar. Opdienen met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lydia

Lydia zegt:
We houden echt niet van koolraap maar deze is goed te doen! Wij doen niet de kipsate erdoor en ipv rijst gebakken aardappeltjes, heerlijk!
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Dát ga ik morgen uitproberen! Heb wel ooit koolraap gegeten, maar vind het niet lekker, dat het de smaak
van bloemkool benadert.....
Deze combi lijkt me wel smakelijk.
:D:D