Recept
« Terug naar recepten
Indische koolraap
PT25M
Indische koolraap
Een heerlijk indische koolraap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
dick b
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen variant op MergenMetz
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische koolraap te bereiden
Snij de koolraap in blokjes. Neem een braadpan of een wok. Verhit de olie. Heet. Het mag dampen. Roerbak de ui hard. Als ze bruin begint te worden, de koolraap erbij doen, onder voortdurend omscheppen even doorbakken en dan de kokosmelk erbij. Vuur laag.
Meng de kipsaté zonder de stokjes erdoor, tot het een lekkere bruine saus is. Voeg appel toe. Doe wat sambal erbij en de ketjap. Ketjap bevat al zout, maar eventueel nog wat zout erbij om op smaak te brengen. Na een kwartier of zo is de koolraap beetgaar. Opdienen met rijst.
Meng de kipsaté zonder de stokjes erdoor, tot het een lekkere bruine saus is. Voeg appel toe. Doe wat sambal erbij en de ketjap. Ketjap bevat al zout, maar eventueel nog wat zout erbij om op smaak te brengen. Na een kwartier of zo is de koolraap beetgaar. Opdienen met rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
van bloemkool benadert.....
Deze combi lijkt me wel smakelijk.
:D:D
Lydia zegt: