Recept
« Terug naar recepten
Indische pastei
PT30M
Indische pastei
De topping van de pastei is aangemaakt gehakt en vaak genoeg gebruik ik het als ik geen groenten gebruik. In tegenstelling tot het recept kan je het gehakt dan wél invriezen, zowel rauw als bereid.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept van mijn Indische moeder.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische pastei te bereiden
Gehakt kruiden zoals je gewend bent.
Gekookte aardappels pureren en door het gehakt mengen (evt. bijkruiden).
Laten rusten.
♥ boontjes schoonmaken en in 2 of 3-en snijden
♥ winterpeen in plakken
♥ champignons in plakken
♥ tomaten in plakken en de eieren ook zo
☻ ui fruiten in boter
☻ boontjes erbij 2 min
☻ winterpeen erbij 2min
☻ champignons erbij 2 min
☻ peper, noot, bouillonblokje
vermicelli, scheutje melk+scheutje water
☻ nog 2 min doorkoken, tot water iets
verdampt.
☻ ovenschotel vullen met groenten mengsel
☻ plakjes tomaat er boven op
☻ plakjes ei er op
☻ afdekken met het aangemaakte gehakt
☻ met een vork een ruitdessin over het gehakt trekken
☻ klontjes boter hier en daar
☻ strooi lichtjes wat paneermeel voor het
aanbruinen
☻ oven op 180 gr. en bakken tot het gehakt goed gaar is.
Gekookte aardappels pureren en door het gehakt mengen (evt. bijkruiden).
Laten rusten.
♥ boontjes schoonmaken en in 2 of 3-en snijden
♥ winterpeen in plakken
♥ champignons in plakken
♥ tomaten in plakken en de eieren ook zo
☻ ui fruiten in boter
☻ boontjes erbij 2 min
☻ winterpeen erbij 2min
☻ champignons erbij 2 min
☻ peper, noot, bouillonblokje
vermicelli, scheutje melk+scheutje water
☻ nog 2 min doorkoken, tot water iets
verdampt.
☻ ovenschotel vullen met groenten mengsel
☻ plakjes tomaat er boven op
☻ plakjes ei er op
☻ afdekken met het aangemaakte gehakt
☻ met een vork een ruitdessin over het gehakt trekken
☻ klontjes boter hier en daar
☻ strooi lichtjes wat paneermeel voor het
aanbruinen
☻ oven op 180 gr. en bakken tot het gehakt goed gaar is.
Hilde Dumont zegt: