KookJij

Indische pastei

De topping van de pastei is aangemaakt gehakt en vaak genoeg gebruik ik het als ik geen groenten gebruik. In tegenstelling tot het recept kan je het gehakt dan wél invriezen, zowel rauw als bereid.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept van mijn Indische moeder.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische pastei te bereiden

Gehakt kruiden zoals je gewend bent.
Gekookte aardappels pureren en door het gehakt mengen (evt. bijkruiden).
Laten rusten.
♥ boontjes schoonmaken en in 2 of 3-en snijden
♥ winterpeen in plakken
♥ champignons in plakken
♥ tomaten in plakken en de eieren ook zo

☻ ui fruiten in boter
☻ boontjes erbij 2 min
☻ winterpeen erbij 2min
☻ champignons erbij 2 min
☻ peper, noot, bouillonblokje
vermicelli, scheutje melk+scheutje water
☻ nog 2 min doorkoken, tot water iets
verdampt.
☻ ovenschotel vullen met groenten mengsel
☻ plakjes tomaat er boven op
☻ plakjes ei er op
☻ afdekken met het aangemaakte gehakt
☻ met een vork een ruitdessin over het gehakt trekken
☻ klontjes boter hier en daar
☻ strooi lichtjes wat paneermeel voor het
aanbruinen
☻ oven op 180 gr. en bakken tot het gehakt goed gaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Barbara dit gerechtje ziet er inderdaad verrukkelijk uit, ga het een van deze dagen eens op jouw manier klaar maken. Groetjes Hilde
Petra Kemerink

Petra Kemerink zegt:
Een erg lekker recept, ik heb het gehakt gekruid met piri piri mix
Voor veel personen van alles wat meer gedaan, ze waren thuis erg enthousiast.
Sabine

Sabine zegt:
Mama, het lezen van dit recept brengt water in m'n mond!! krijg er nu al trek in!!! Kon ik maar elke dag van jouw indische eten genieten!!!:p