Recept
« Terug naar recepten
Indische snacks: pasteitjes
PT90M
Indische snacks: pasteitjes
Een heerlijk indische snacks: pasteitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
20st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische snacks: pasteitjes te bereiden
Maak altijd eerst de vulling van de pasteitjes klaar, want anders wordt het deeg te droog
Knip de so-oen in kleine stukjes, week ze in warm water een ½ uur en laat ze dan uitlekken.
Pel de eieren en snij het in kleine stukjes.
Fruit het gehakt samen met de uien en knoflook fijn in de olie. Als het gaar is, de fijngehakte wortel erbij doen en mee laten bakken. Dan selderij, peper en zout en bouillonblokje toevoegen. Goed door elkaar mengen en overtollig vet weggooien.
Voeg de geweekte so-oen toe en de stukjes ei en het geheel weer voorzichtig door elkaar mengen.
Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg. Als het klaar is, ongeveer 15 minuten afgedekt wegzetten en dan weer kneden. Het deeg is goed als het niet meer aan je handen kleeft.
Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank niet te dun uit.
Steek er met behulp van een kopje of glas ronde figuren uit.
Leg op elk rondje een eetlepel van vulling, vouw ze dicht in tweeën, de randen goed dichtknijpen en dan met duim en wijsvinger golfjes maken in de randen.
Bak de pasteitjes in ruim olie lichtbruin, maar de olie mag niet te heet zijn als de pasteitjes erin gaan.
Pasteitjes zijn lekker met een chilisausje
Knip de so-oen in kleine stukjes, week ze in warm water een ½ uur en laat ze dan uitlekken.
Pel de eieren en snij het in kleine stukjes.
Fruit het gehakt samen met de uien en knoflook fijn in de olie. Als het gaar is, de fijngehakte wortel erbij doen en mee laten bakken. Dan selderij, peper en zout en bouillonblokje toevoegen. Goed door elkaar mengen en overtollig vet weggooien.
Voeg de geweekte so-oen toe en de stukjes ei en het geheel weer voorzichtig door elkaar mengen.
Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg. Als het klaar is, ongeveer 15 minuten afgedekt wegzetten en dan weer kneden. Het deeg is goed als het niet meer aan je handen kleeft.
Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank niet te dun uit.
Steek er met behulp van een kopje of glas ronde figuren uit.
Leg op elk rondje een eetlepel van vulling, vouw ze dicht in tweeën, de randen goed dichtknijpen en dan met duim en wijsvinger golfjes maken in de randen.
Bak de pasteitjes in ruim olie lichtbruin, maar de olie mag niet te heet zijn als de pasteitjes erin gaan.
Pasteitjes zijn lekker met een chilisausje