KookJij

Indische stoofpot

Een heerlijk indische stoofpot recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: variatie op: AH Kookschrift recept Doortje Haas: Pittig Indisch stoofpotje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische stoofpot te bereiden

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Snijd de champigons in vieren.

Kruid het vlees met vleeskruiden. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook en de champignons hierin lichtbruin. Voeg de sambal, een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2½ à 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....eet smakelijk! (vergeet niet om de kruidnagelen weer te verwijderen)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Willeke, ik heb geen slowcooker kan je spijtig genoeg niet verder helpen. Hopelijk komt er reactie op je kookvraag, groetjes Hilde
Willeke Dingemanse

Willeke Dingemanse zegt:
Wil iemand mijn vraag beantwoorden a.u.b
Willeke Dingemanse

Willeke Dingemanse zegt:
Als ik deze in de slowcooker wil maken , hoelang moet dat dan en op low of high ??
alkien

alkien zegt:
Hai lekkerbekske, Dank je voor de tip. Ik heb er nu weer 1tje pruttelen. Maar volgende keer neem ik jouw tip zeker mee. Verder ben ik het helemaal met je eens, vers is altyd lekkerder.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hello alkien, als je kruiden en specerijen overblijfselen makkelijk later wilt kunnen verwijderen, doe het dan in een thee-ei, dat je dan in de pan of pot doet, dan ben je er zeker van, dat je er alles behalve de smaak uithaalt. Dat werkt bv. heel goed met laurierblaadjes etc.. Ik meng altijd m`n eigen kruiden en specerijen voor m`n recepten, want die vind ik oh zo voornaam, om iets speciaals te krijgen, want iedereen heeft zijn/haar eigen smaak en preferenties.
alkien

alkien zegt:
Ik heb dit nu al meerdere malen gemaakt. En we zijn er nog steeds met z'n allen dol op. Nu heb ik een groot gezin dus voeg wel wat meer dingen toe, zoals wat extra vlees, wat meer champignons...maar dat doet zeker geen afbreuk aan het geheel. Wij eten dit met witte rijst. Dat vinden m'n kids er ook heerlijk bij. Wel heb ik na het uitproberen uiteindelijk de kruidnagelen laten vervallen. Voor mij voegen ze niets toe aan de smaak. Plus dat het vreselijk moeilijk is, na de lange tijd stoven die dingen weer terug te vinden :) Verder een super recept waar mijn hele gezin blij mee is. :)
rhg64

rhg64 zegt:
Heerlijk recept.
Dankjewel Heidy.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Even een toevoeging: als je er water bij doet,let er dan wel op dat het HEET water is, want bij koud water wordt het vlees weer taai en duurt het iets langer eer het zacht wordt; in combi met de azijn wordt het versnelt:p
veldmuis8

veldmuis8 zegt:
En veldmuis8 is gewoon Heidy:D maar bedankt voor de leuke reacties;)
gea

gea zegt:
Dank je:):):):) Ik hou van duidelijkheid.
derbyke

derbyke zegt:
Derbyke is gewoon Hilde :);):p
Anna

Anna zegt:
Anna is gewoon Anna.:D:D:D
gea

gea zegt:
Sure!!!:):):):):):):):):):)
derbyke

derbyke zegt:
We gaan een quiz houden, Gea voornaamste is je vind het recept lekker dus...een tien waard ;)
gea

gea zegt:
Tja, wie is nou wie: Derbyke = Anna
Anna = veldmuis 8
Derbyke = veldmuis 8

Het lijkt wel een quiz..

Nou, weet je wat: ik ben Gea en vind het recept nog steeds lekker!!!