Recept
« Terug naar recepten
Indische stoofpot
PT180M
Indische stoofpot
Een heerlijk indische stoofpot recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veldmuis 8
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
variatie op: AH Kookschrift recept Doortje Haas: Pittig Indisch stoofpotje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische stoofpot te bereiden
Snijd het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Snijd de champigons in vieren.
Kruid het vlees met vleeskruiden. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook en de champignons hierin lichtbruin. Voeg de sambal, een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2½ à 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....eet smakelijk! (vergeet niet om de kruidnagelen weer te verwijderen)
Kruid het vlees met vleeskruiden. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook en de champignons hierin lichtbruin. Voeg de sambal, een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2½ à 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....eet smakelijk! (vergeet niet om de kruidnagelen weer te verwijderen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willeke Dingemanse zegt:
alkien zegt:
lekkerbekske zegt:
alkien zegt:
bametz-saffrie zegt:
derbyke zegt:
gea zegt:
Anna = veldmuis 8
Derbyke = veldmuis 8
Het lijkt wel een quiz..
Nou, weet je wat: ik ben Gea en vind het recept nog steeds lekker!!!
Hilde Dumont zegt: