Recept
« Terug naar recepten
Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus (Babi smoor )
PT15M
Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus (Babi smoor )
Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het
lekkerste is varkensvlees met wat vet erin. (Speklapjes kunnen ook heel goed). Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur
zachtjes sudderen. Je kunt dit ook in de slowcooker maken. Reken dan 4 uur op stand low.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
Bevat per éénpersoons portie:
688 kCal energie
50 Gram eiwit
41 Gram vet
27 Gram koolhydraten
50 Gram eiwit
41 Gram vet
27 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Smaakmenutie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus (Babi smoor ) te bereiden
- Gebruik je karbonade, verwijder het bot en snijd het vlees in hapklare stukjes. Bestrooi het vlees rondom met wat zout en peper.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in plm. 5 minuten rondom bruin. Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.Voeg 1 tl nootmuskaat en 1 tl ketoembar toe en meng goed door het geheel. Voeg vervolgens ongeveer 5 el ketjap manis toe en vermeng goed met het vlees. Schenk ongeveer 250-300 ml (warm) water toe en het sap van een 1/2
citroen. Voeg ook 2 salam blaadjes toe (ik heb laurierblaadjes gebruikt). Laat het geheel nu ongeveer 40-45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan of schuin op de pan. Als het vocht grotendeels is opgenomen dan is het goed. Voeg eventueel wat extra ketjap toe.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met mie of met rijst en sperziebonen.