Dit is een variant van pepesan ikan.
Serveer als hoofdgerecht met witte rijst, atjar ketimun (komkommer), sajoer lodeh & kroepoek.
Recept
« Terug naar recepten
Indonesisch gekruide makreel
PT30M
Indonesisch gekruide makreel
Een heerlijk indonesisch gekruide makreel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
krantje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesisch gekruide makreel te bereiden
Makreel van graten ontdoen en verdelen in niet te kleine stukken.
Dek de vis af met alu-folie, zodat het op kamertemperatuur blijft.
Doe de olie in de pan en fruit u i& knoflook tot ze wat verkleuren.
Doe erbij de sambal, kerry, gember, laos, citroensap, zout en nogmaals een flinke scheut olie.
Even laten fruiten en dan water erbij zodat er een gladde saus ontstaat.
Een laagje saus in de schaal, dan de makreel en dan weer de saus.
Alles lekker laten intrekken.
Dek de vis af met alu-folie, zodat het op kamertemperatuur blijft.
Doe de olie in de pan en fruit u i& knoflook tot ze wat verkleuren.
Doe erbij de sambal, kerry, gember, laos, citroensap, zout en nogmaals een flinke scheut olie.
Even laten fruiten en dan water erbij zodat er een gladde saus ontstaat.
Een laagje saus in de schaal, dan de makreel en dan weer de saus.
Alles lekker laten intrekken.