KookJij

Indonesische appeltaart

Een heerlijk indonesische appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mezelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indonesische appeltaart te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr. , heteluchtoven 10% minder.

● Roer in een kom de bloem met zout, bakpoeder en suiker dooreen.
● Verdeel de stukken boter erdoor.
● Klop het ei los en voeg het bij het bloem mengsel.
● Doe de kardamom, djahé, sereh, anijs, th.lepel kaneel, th.lepel cacao, vanillesuiker en de amandelextract door het deeg en kneed er een bal van.
● Leg het deeg 30 min. tot een uur in de koelkast.
● Doe de rum/amaretto/appelsap bij de rozijnen en week het in de magnetron. (of de nacht ervoor indien je geen magnetron hebt)
● Schil de appels en en snij ze in stukjes, blokjes of schijfjes.
● Doe de appels in een kom samen met een eetlepel kaneel en de suiker.
● Haal het deeg uit de koelkast, en zet 1/3 deel weg. Het deeg in een ingevette bakblik (of met bakpapierover) de bodem (niet te dik) verdelen tot en 4 & 5 cm tegen de rand.
● Strooi een deel van de fijngemaakte stukjes chocolade over de bodem.
● Doe de appels op het deeg, de rozijnen erover, strooi de stukjes walnoten en de rest van de witte chocolade erover.
● Haal de rest van het deeg uit de koelkast en maak er staafjes van die u over het deeg heen legt zodanig dat de bovenkant dicht komt, dat hoeft niet. U kunt ook een deel open laten. Om het deeg plat te krijgen kunt u de staafjes tussen folie leggen en met een deegroller of met de hand plat walsen. Zo haalt u het gemakkelijk eruit/af.
Garneeramandelen over het deeg.
Eventueel het geklopte ei erover met een kwastje.

Afbakken in 45 tot 60 minuten, kijk tussentijds even of hij niet te donker wordt.

Mijn kookverhaal (Dorry Hertog)

Omdat ik niet zo van appeltaart hou en wel van Indonesisch eten heb ik deze taart 25 jaar geleden verzonnen. Hij is ook al eens opgenomen in een appeltaart boek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst